';
Preloader logo

A workshop és ami utána jött:

lehengerlő önéletrajz, beiratkozás egy új képzésre és

egy jobb, önazonosabb, magabiztosabb érzet úgy általában

„Nagyon köszönöm azt az őszinte odafigyelést és személyre szabott pozitív értékelést, amit mindenki megkapott tőletek. Örülök, hogy ennyire különböző, idegen emberekből jó hangulatú, egymást segítő kis csapat lettünk a nap végére!”

„Szuper lehetőség volt egy olyan közegben, ahol ismeretlen emberek támogatják és erősítik egymást. Felszínre hozott olyan dolgokat, amiknek biztosan hasznát fogom venni a továbbiakban.”

A workshop-ot megelőző beszélgetésünkkor még félénken fogalmazó résztvevőnk bizonytalankodva mesélt arról, hogy talán képezné magát egy másik területen. A workshop után két nappal örömmel értesített, hogy új irányt szabva a karrierjének, tele tervekkel beiratkozott az iskolába. Másik résztvevőnk azzal a céllal érkezett hozzánk, hogy miként lehetne szakmai hátterét áttekinthető módon, kellemes külsejű önéletrajzban megjeleníteni. Két nap után már a mailbox-omban várt egy teljesen egyedi, könnyen érthető, jól strukturált és tömör, lényegretörő CV, mely sugározza tulajdonosa magabiztos hátterét és értékeit. Köszönőleveleket kaptam arról, hogy miként változott meg a résztvevőkben a saját magukról alkotott képük, mennyire máshogy látják azt, hogy milyen erősségeik vannak és hogy valójában mennyire értékesek.

Fantasztikus csapat, teljesen különböző háttérrel, szaktudással és ambíciókkal rendelkező résztvevőkkel, így indult a workshopunk. Magunk közt köszönthettünk édesanyákat, akik 2-4 gyermek után térnek vissza a munkaerőpiacra, karrierváltó férfiakat, akik több értelmet szeretnének adni mindennapi munkájuknak, vagy éppen vállalkozókat, akik a megújulást keresik. Egy közös azonban volt mindannyiukban: akarták. Akarták megérteni magukat, megismerni és tudatosítani az értékeiket, akartak jobbak lenni tegnapi önmaguknál, hogy egy még eredményesebb holnap felé indulhassanak el.

 

Mi történt a workshop-on?

Megérkezés és játékos bemutatkozás után kezdetét vette a nap önismereti része. A délelőtt folyamán egyéni feladatok útján gondolhatták végig a résztvevők azt, hogy addigi szakmai életútjuk mit adott számukra. Listázták sikereiket, kompetenciáikat, szaktudásukat különböző formában. Egyértelműnek tűnhet, ám amikor papírt és tollat ragadsz, hogy ezeket végigvedd tüzetesen, megfelelő időt szánva rá, már nem is olyan egyszerű. Mindeközben csak gyűltek a résztvevők által megfogalmazott erősségek, betelt egy, aztán még egy flipchart papír. Mire a délutánhoz értünk, pontosabb kép rajzolódott ki mindenkinek saját magával kapcsolatban arról, hogy:

  • miben vagyok én jó?
  • mire lehetek igazán büszke?
  • mit adott ez nekem?
  • mi felé szeretnék menni?

A nap következő részében pedig arra fókuszáltunk, hogy miként tudjuk ezeket az értékeket hitelesen képviselni egy önéletrajzban, egy állásinterjún, vagy éppen az ügyfeleink felé. Saját maguk számára videóra rögzítettük a résztvevők szerepléseit, elemeztük azokat és folyamatosan visszajeleztünk. Négyszemközti beszélgetéseket folytattunk a résztvevőkkel, hogy még célzottabban, pontosabban tudjuk őket támogatni az egyéni terveik megvalósításában. És itt még nem ért véget a folyamat. A közeljövőben mindenkivel külön lesz egy online beszélgetésünk, ahol megnézzük, hol tartanak a terveikben, vannak-e elakadások és támogatjuk őket a fejlődésben. Személyre szabjuk, mert ebben hiszünk. Az egyediben, a saját értékben.

„Nagyon hasznos volt a komfortzóna határát feszegetni”

 „Masszív nap, rengeteg infóval. Amennyire féltem tőle, annyira jól éreztem magam. Érdekes volt különböző emberek visszacsatolását és különböző nézőpontokat hallgatni. Tudom majd hasznosítani az itt hallottakat.”

 

“Nagyon tartalmas volt a workshop, rengeteget tanultam, tapasztaltam, köszönöm a lehetőséget!”

ImageImageImageImageImageImageImageImageImage
Kata nagyon gyakorlatorientált. A barátja bármilyen eszköz. Anélkül, hogy ő mondta volna el a megoldást, velem mondatta ki a dolgokat. Lehozza a problémát a földre, ezáltal nem megoldhatatlan már, lehet vele dolgozni és Kata tud vele erősíteni. Az eszközök használatával, mint egy „médium” közelebb hozza a helyzetet és ezáltal a megoldást.
Kati
Beszélgetéseinkből Katával egyértelműen érződött, hogy már régóta foglalkozik, kommunikál emberekkel. Benne van a „power”. Rádiós, búgó hangját mindig lehet érteni, hogy mit akar mondani. Arányosan, szépen ír. Aki szépen ír, annak a fejében is rend van.
Gábor
mérnök
Felnézek Katára a határozottsága miatt, céltudatos, tudja, mit akar. Azt érzem, hogy megvan vele a biztonság, meg tudok nyílni neki.
Zsuzsi
édesanya és vállalkozó
Mikor Katával beszélgettünk olyan volt, mint egy laza, kötetlen diskurzus, aztán hirtelen kérdez egy olyat, amitől megáll a levegő és ami tényleg nagyon releváns és elgondolkodtató. Megdöbbentő volt számomra, hogy mennyire beleérezte magát a helyzetembe és ráérzett azokra a kritikus/fontos pontokra, amin muszáj volt elgondolkodnom.
Böbe
gyógyszeripari munkatárs
Imádom Kata hírolvasó hangját. Nagyon határozottnak tartom, aki mellett biztonságban érzem magam.
Rebeka
lovas edző
"Szuper lehetőség volt egy olyan közegben, ahol ismeretlen emberek támogatják és erősítik egymást. Felszínre hozott olyan dolgokat, amiknek biztosan hasznát fogom venni a továbbiakban."
Workshop résztvevő
Magabiztos visszatérés a munka világába
"Nagyon hasznos volt a komfortzóna határát feszegetni"
Workshop résztvevő
Magabiztos visszatérés a munka világába
"Masszív nap, rengeteg infóval. Amennyire féltem tőle, annyira jól éreztem magam. Érdekes volt különböző emberek visszacsatolását és különböző nézőpontokat hallgatni. Tudom majd hasznosítani az itt hallottakat."
Workshop résztvevő
Magabiztos visszatérés a munka világába
"Nagyon tartalmas volt a workshop, rengeteget tanultam, tapasztaltam, köszönöm a lehetőséget!”
Workshop résztvevő
Magabiztos visszatérés a munka világába

Lépj velem kapcsolatba!

Workshopra jelentkeznél? Esetleg a coaching érdekel? Vagy egyéb kérdésed lenne? Fordulj hozzám bizalommal az alábbi kapcsolati űrlap segítségével!

Image
Dömötör Kata
  • katalin.domotor@vivida.hu
  • +36 70 679 5599
Recommend
Megosztás
Tagged in
Leave a reply